Wandel en fietspad aan de Costa del Sol

180 kilometer wandelen en fietsen langs onvergetelijke kustlandschappen, havens en stranden. Geflankeerd door diverse terrasjes, restaurants, strandbars en wel 42 authentieke wachttorens, met een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee. Welkom op de Promenade van de Costa del Sol.

Een ambitieus project

Deze ambitieuze droom werd geboren in 2015 met het idee een ononderbroken kustpad te creëren tussen Manilva, ten zuiden van Marbella, en Nerja, ten noorden van Malaga. Bekend als de “Senda Litoral de Málaga”, is dit wandelpad ongetwijfeld één van de belangrijkste elementen voor het toerisme in de regio. Dit project gaat hand in hand met het Great Málaga Path, een cirkelvormige route die zich uitstrekt langs paden en wegen door de hele provincie en al een symbool van actief toerisme is geworden.

Wandel en fietspad aan de Costa del Sol

De promenade moet in 2025 helemaal afgerond zijn. 14 kustgemeentes en verschillende openbare instellingen hebben voor het project de krachten gebundeld, goed voor een investering van zo’n negen miljoen euro. Ondertussen is 70% van het werk afgerond, maar er is nog een lange (kust)weg te gaan. In de loop van 2020 worden verschillende verbindingen afgewerkt, waaronder de verbinding tussen Benalmádena en Fuengirola en de kruising van Fuengirola met de Cala de Mijas. In Marbella wordt dit jaar dan weer een loopbrug van maar liefst 4km voorzien voor de ontbrekende delen.

Fietsen

De promenade is geschikt voor wandelaars én fietsers. De regels variëren van stad tot stad, zo zijn in Estepona bijvoorbeeld geen fietsers toegelaten en leggen andere steden leggen dan weer strenge snelheidsbeperkingen op. Alle regels worden duidelijk weergegeven langs de kant van de weg. Voor je op pad vertrekt met je fiets bekijk je best even welke regels waar van toepassing zijn.

Wandel en fietspad aan de Costa del Sol

Marbella way of living

De komst van de gloednieuwe promenade zorgt er ook voor dat veel stranden en openbare zones van de kust worden gerenoveerd. Het kustpad zal worden voorzien van verlichting, toegang tot de stranden met is mogelijk dankzij loopbruggen en trappen. Ook zijn er voldoende rustplaatsen, uitkijkpunten en fonteinen.

Wandelen en fietsen langst de kustlijn met panoramische zicht op zee is ongetwijfeld een belangrijk element in de “Marbella way of living”. Nog een reden om hier een eigendom te bezitten. We kijken ernaar uit om je binnenkort te kruisen op het kustpad.

Bronnen :
https://www.diariosur.es
http://www.gransendademalaga.es
http://www.sendalitoral.es

Wandel en fietspad aan de Costa del Sol