Puerto Banus

Puerto Banús Omgeving

Haven, gebouwd in 1970 door Jose Banús en uitgegroeid tot één van de meest exclusieve jachthavens van Europa. Uiteindelijk is het meer geworden dan wat de oprichter ooit had kunnen dromen. Puerto Banús is een speeltuin voor een miljonairs. Een paradijs voor liefhebbers van jachten, snelle auto’s en designer winkels. Niet zelden dat de nakomelingen van de Saudische koning Fahd een bezoek brengen aan Marbella in een spectaculair vaartuig. Ook veel andere rijken der aarde hebben een boot in de Puerto Banús.

Gesitueerd aan de westelijke rand van Marbella wordt Puerto Banús vandaag de dag jaarlijks bezocht door vijf miljoen toeristen. Zij kunnen in de straten rondom de haven luxeartikelen kopen in de winkels van dure merken als Gucci, Louis Vuitton, Dior en Dolce & Gabbana en een wandeling maken over de Boulevard de la Fama. Daarnaast vindt u er winkelcentra die u alles bieden wat u maar kunt wensen voor de inrichting van uw droomhuis, van meubelpakketten tot interieurontwerpen, gesitueerd onder de schaduw van de beroemde La Concha bergtop.

puerto banus shopping bulgari
puerto banus ocean club

Elke zaterdagochtend houden ze er een grote openluchtmarkt. Op het grondgebied van de haven zijn ook historische gebouwen bewaard gebleven. De meest interessante is de oude toren.

Puerto Banús is aan beide zijden begrensd met lange stranden en strandbars, zoals de exclusieve Ocean Club. Een veel gebruikt wandelpad langs de kust biedt ook de kans om deel te nemen aan het ‘zien en gezien worden’ spel wat in de smaak valt bij beroemde en niet-zo-beroemde bezoekers.

Puerto Banús is een favoriete plek geworden voor degenen die op zoek zijn naar een spannend avondje uit in de stad. Weelderig, spectaculair, extravagant en kostbaar zijn enkele van de synoniemen die van toepassing zijn op de glamoureuze feesten en partijen en het nachtleven in illustere locaties zoals het Marbella Club Hotel of Olivia Valere.

puerto banus Olivia Valere
puerto banus nueva andalucia

In de achtertuin van de haven, ten noorden van Puerto Banús bevindt zicht Nueva Andalucía. Deze populaire ontwikkeling heeft een uitstekende selectie van villa‘s en herenhuizen, waarvan de meesten een zicht hebben op golfbanen. Veel huizen bieden een weergaloos uitzicht op de bergen en/of zee.

Sportfaciliteiten zijn uitstekend – Golf Valley heeft vijf golfbanen in en rond Nueva Andalucía en enkele daarvan, zoals La Quinta en Las Brisas, behoren tot de beste van de Costa del Sol. De bekende Manolo Santana Tennis Academy is hier ook te vinden.