Estepona

Estepona Omgeving

Wie aan Andalusië denkt, denkt aan zon en zee maar zeker ook aan witte huisjes, smalle straatjes en felgekleurde bloemen. Estepona biedt dit alles én nog veel meer. De gemeente bestaat uit een sfeervol oud dorp, moderne urbanisaties, hoge bergen en 23 kilometer kustlijn.

Als u de stad binnenkomt, worden de zintuigen van bezoekers overvallen door prachtige heldere kleuren, golvende hibiscus, geurige oranjebloesem en veelkleurige geraniums, om nog maar te zwijgen van het weelderige groen dat de bermen en rotondes van deze prachtige traditionele stad heeft. Palmbomen langs de promenades en straten, fonteinen op veel van de rotondes en openbare plaatsen en veel van de oude Moorse monumenten zijn gerestaureerd of bewaard gebleven.

Aan vrijwel alle gevels hangen kleurige bloembakken met planten, waarbij elke straat zijn eigen kleur heeft. Estepona heeft dan ook de bijnaam ‘de tuin van de Costa del Sol’ (El jardín de la Costa del Sol).

In het historische deel van Estepona, el Casco Antiguo, is elke straat versierd met bondgekleurde plantenpotten. Het is de moeite waard om een ontspannen wandeling te maken door de oude binnenstad van Estepona om dit prachtige stedelijke landschap te bewonderen.

Estepona flores
estepona jachthaven uai

Haven van Estepona

De haven heeft door de jaren heen veranderingen gezien en is nu een van de belangrijkste plaatsen voor bars, restaurants en nachtclubs in Estepona. Er is een grote sporthaven waar vele jachten en pleziervaartuigen te vinden zijn. Vanaf hier vertrekken veel charterboten voor visexcursies of uitstapjes naar de Middellandse Zee om de dolfijnen te zien die spelen in de Straat van Gibraltar. Een zeer populaire ambacht markt op zondagochtend wordt hier ook gehouden met de verkoop van lederwaren, juwelen en aardewerk.

Aan zee is er bovendien de mooi aangelegde strandboulevard, de jachthaven en de prachtige orchideeëntuin, die gehuisvest is in een gebouw met een glazen koepel, die u al van verre ziet. En er zijn natuurlijk de lange stranden van grof zand, zoals de Playa del Cristo en de Playa de la Rada, met alle mogelijke voorzieningen die de Europese Blauwe Vlag-norm voor netheid, veiligheid en faciliteiten hebben bereikt.

estepona Playa de la Rada Estepona beach long
estepona Los Reales de Sierra Bermeja

Natuur

Estepona is ook een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van bergen en natuur. Op slechts korte afstand liggen de Sierra Crestallina en het natuurpark Los Reales de Sierra Bermeja.

De Sierra Bermeja heeft als hoogste top Cerro Abanto (1508m) en nergens aan de Costa del Sol vindt u zulke hoge bergen zo vlak bij zee. In het gebied zijn diverse wandelingen uitgezet en ook fietsers komen er aan hun trekken.

Sierra Crestellina, dat in 1989 de status beschermde natuurgebied kreeg, bevindt zich in de gemeente Casares. Dit natuurgebied heeft enkele zeer interessante elementen. Deze omvatten de orografie, waarvan de bergen in de hoogte hoge ontoegankelijke toppen hebben. Het is tevens een paradijs voor vogelspotters. Los Buitres Viewpoint is een uitstekende plek om aasvogels te zien – hier vindt u de grootste kolonie in de provincie. Uitzichtpunten bieden op heldere dagen een adembenemend uitzicht op de Rots van Gibraltar, het natuurpark Los Alcornocales en zelfs de Afrikaanse kust.

estepona Los Reales de Sierra Bermeja2

Nieuwe ontwikkelingen in Estepona:

Ontwikkelaars en promotors hebben gemerkt dat optimisme en positieve energie in de stad en haar omgeving luchtig zijn. Er zijn verschillende projecten die momenteel worden gebouwd, gepland en ontwikkeld. Dit is mogelijk door het feit dat dit aantrekkelijke gebied nog steeds ruimte biedt voor ontwikkeling. VIDA del SOL biedt een ruime waaier aan interessante projecten.

Bezienswaardigheden:

Orchidarium: Een botanisch park met meer 8000 soorten planten, waarvan 1300 soorten orchideeën in een glazen structuur met drie koepels. Het is een moderne ruimte met zelfs een waterval van 17 meter hoog dat tot op zekere hoogte de oorspronkelijke habitat van de orchideeën simuleert.
Route of the Murals biedt een culturele attractie in de open lucht. Verspreid over de stad op verschillende gebouwen zijn gigantische muurschilderingen geschilderd door kunstenaars uit heel Spanje.
De Poetry Route biedt dan weer werken van lokale en beroemde dichters op keramische tegels.
Archeologisch museum: Het museum herbergt meer dan 400 voorwerpen uit verschillende tijdsperioden, met het oudste stuk uit de paleolithische periode, ook bekend als de oude steentijd. Sommige artefacten zijn tot 100.000 jaar oud.
Bullring: De arena van Estepona werd gebouwd in 1972 en ontworpen door Juan Moro Urbano. Het asymmetrische ontwerp bestaat nergens anders in de wereld. In het verleden waren er tot 16 stierengevechten per jaar in de arena, maar vandaag worden stierengevechten alleen gehouden tijdens de feria van de stad of totaal verboden. De arena wordt ook gebruikt voor concerten en openluchttheater in de zomer en elke zondag is er een markt waar u lokale goederen kunt kopen.
Antonio Ordonez stierengevecht museum vernoemd naar een lokale stierenvechter, Antonio Ordonez. De collectie bevat een schat aan posters, afbeeldingen, kostuums, rekwisieten en hoofden van stieren, die samen een breed begrip van de kunst van het stierenvechten bieden.

Vida del sol Orchidarium estepona
Vida del sol murals
estepona ferias costa del sol

Feria´s en fiestas in Estepona:

 • Weekend voor 15 mei: Romeria San Isidro
 • 15 mei: San Isidro
 • 23 juni: San Juan
 • 1ste week juli: Feria
 • 16 juli: Virgen del Carmen
 • 15 augustus: Dia del Turista
 • Tijdens de Semana Santa vinden er op Palmzondag, woensdag, (witte) donderdag, (goede) vrijdag en 1e Paasdag processies plaats.

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Estepona

Cassia Estepona

Vanaf €250.000

Nieuwe moderne appartementen in Estepona.

Cassia Estepona is een residentiële ontwikkeling van nieuwe moderne appartementen in Estepona. De geweldige locatie in een nieuw ontwikkelingsgebied biedt... Lees verder

 • Marbella west, Estepona
 • 2
 • 2-4
 • 57-154m2

ISEA Estepona

Vanaf €319.000

Nieuwbouw appartementen dicht bij het centrum van Estepona.

ISEA Estepona is een nieuwbouw residentiële ontwikkeling van 54 eigentijdse appartementen dicht bij het centrum van Estepona. Deze 2- en... Lees verder

 • Marbella west, Estepona
 • 2-3
 • 2-3
 • 61-115m2

ONE80 Suites

Vanaf €345.000

Appartementen met zeezicht dicht bij het strand in Estepona.

ONE80 Suites is een nieuwe residentiële ontwikkeling van appartementen met zeezicht dicht bij het strand in Estepona. Met een perfecte... Lees verder

 • Marbella west, Estepona
 • 2-3
 • 2-4
 • m2
Bekijk ons volledig aanbod in Estepona