La Zagaleta

La Zagaleta Omgeving

La Zagaleta is de meest luxueuze woonwijk van Europa in het hart van één van de mooiste gebieden van de Costa del Sol. Met meer dan 900 hectare (in zijn geheel privé grond) omgeven door weelderige vegetatie, pijnbomen, natuurlijke meren en golfbanen met meer dan 230 statige onroerend goed met een adembenemend uitzicht op Gibraltar en de Noord-Afrikaanse kust.

Vanuit alle plaatsen op het landgoed hebt u een fenomenaal uitzicht op de Mediterrane Zee, Gibraltar en het Rifgebergte in Marokko. In het noorden ontluikt zicht de dramatische achtergrond van de Sierra de las Nieves bergen. Ondanks de authentieke natuurlijke ligging, is La Zagaleta slechts een korte rit verwijderd van het glamoureuze Puerto Banús en het bruisende leven van Marbella.

Deze befaamde omgeving was ooit eigendom van een beruchte wapenhandelaar Adnan Khashoggi en werd een tijdje gebruikt als eigen privé jachtgebied. Hij hield er exclusieve Arabische hengsten en zo’n 200 Afrikaanse dieren. De feesten in zijn villa, nu het country clubhuis, waren legendarisch.

La Zagaleta en omgeving 1
La Zagaleta gate

In de eind jaren ‘80 verloor hij het landgoed in een faillissementsprocedure. Enrique Perez Flores kocht het land met als oorspronkelijk doel 3000 appartementen te bouwen. Maar in plaats daarvan richtte hij zich op het creëren van een toevluchtsoord voor werelds rijkste miljonairs, die werden aangetrokken door de geweldige privacy die het landgoed biedt. Er zijn veiligheidsmaatregelen in overvloed: de ingang en uitgang kun je enkel via de twee bewaakte poorten passeren, en bewakingsteams houden alles 24 uur per dag in de gaten.

Het is niet nodig voor een bewoner het gebied te verlaten. Er is een eigen conciërge en lifestyle managementdienst die aan alle behoeften voldoet. Er zijn golfbanen, tennisbanen, manege met 23 stallen, een clubhuis (het vroegere jachthuis van Khashoggi), evenals een helihaven met burgerluchtvaart.

Er zijn momenteel bijna 250 bezette percelen en er zijn er nog eens 170 vrij. Een perceel is er minimaal 10000m² en de villa’s of paleizen zijn in lijn met de esthetiek van het landgoed en hebben minstens 600m² bewoonbare oppervlakte.

la zagaleta villas for sale la zagaleta
la zagaleta zicht vanuit villa

Een vermeende bewoner is de Russische president Vladimir Poetin, waarvan wordt aangenomen dat hij mede-eigenaar is van een vorstelijke villa met een aantal andere Russische zakenlieden. Maar er is ook sprake van Hugh Grant, Rod Stewart en Cristiano Ronaldo.

VIDA del SOL heeft toegang tot diverse villa’s die te koop staan in La Zagaleta. Wenst u meer informatie aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!