Málaga

Málaga Omgeving

Op een klein uurtje rijden van Marbella en onder de oplettende blik van het Castillo Gibralfaro, strekt zich een vrolijke en drukke stad, Málaga. Als 2de grootste na Sevilla in de regio Andalusië, staat deze bruisende grootstad voor cultuur, gastronomie, brede promenades met palmbomen, strand, talloze shop mogelijkheden en een erg gastvrije lokale bevolking. Soms wordt het ook het Barcelona van het zuiden genoemd.

Het historische stadscentrum van Málaga heeft vele idyllische plekjes en pittoreske locaties waar men doorheen kan slenteren. Met bezienswaardigheden als het Alcazaba, Castillo Gibralfaro en een Picasso museum is het een niet te missen bestemming!

Een fantastische manier om een goede indruk te krijgen van Málaga is door op de officiële stadstourbus te springen. De hele tour neemt minder dan een anderhalf uur in beslag en is zeker de moeite waard! Een andere tip is genieten van een 360° uitzicht over Málaga op het mooiste dakterras van hotel AC Marriot in het hartje van de stad.

malaga castillo gibralfaro malaga
Malaga shopping

Málaga is ‘hot’ met zijn prachtig centrum om te winkelen. De winkelhoofdstraat loopt loodrecht door een prachtige laan, de Alameda, en begint bij de Plaza Marina, in de buurt van de haven. Een drukke chique wijk met veel boetieks, designerwinkels en chique cafés, allemaal omgeven door fraai gerestaureerde gebouwen.

Op het einde van de Larios is het centrale plein, Plaza de la Constitución, dat het centrum van aandacht is gedurende het hele jaar wanneer religieuze, culturele en traditionele evenementen gevierd worden. Het is vooral bijzonder mooi in December, wanneer een enorme kerstboom en decoraties het middelpunt worden.

In Malága is er geen gebrek aan plaatsen om te eten en te drinken. Van top, Michelin bekroonde restaurants tot de meest gewone tapasbar en alles daartussenin.

Gedurende het hele jaar door worden er vele festivals georganiseerd, zoals het International Jazz Festival (begin November), het Film Festival (vroeg in maart) en nog veel meer. Het mooie Teatro Cervantes (Cervantes theater) is het belangrijkste theater in de stad en de locatie voor deze en veel van dergelijke evenementen, alsmede ook voor uitstekende theater en muziek.

malaga Teatro Cervantes
malaga Feria de Malaga

En zeker niet te missen is de Feria de Málaga. Eén van de grootste traditionele feesten dat elk jaar in augustus in de stad gevierd wordt. Deze feestweek gaat gepaard optochten en wordt afgesloten met een groot vuurwerk. Een groot deel van de inwoners van de stad gaan tijdens feesten gekleed in flamenco-jurken en de heren dragen een traditioneel pak met hoed.