Mijas Pueblo

Mijas Pueblo Omgeving

De gemeente Mijas bestaat uit Mijas Pueblo, Mijas Costa, La Cala de Mijas en Las lagunas.

Mijas Pueblo, of Pueblo blanco, is een pittoresk en traditionele Andalusische bergdrop bekend voor zijn witte huisjes. Het charmante dorp op 428 meter hoogte is op een rotsplateau tegen de bergen aangebouwd en biedt op verschillende plaatsen spectaculaire uitzichten over de bergen, zee en omliggende dorpen. Het centrum is zo goed als autovrij. Er is een parkeergarage met grote capaciteit wat de parkeerstress bij bezoek van u afzet.

Het dorp is een soort Spanje voor beginners. Met zijn smalle straatjes vol blauwe potten aan de muren en mooie pleintjes is Mijas een bezienswaardigheid op zich. U vindt er vele bars, restaurants en souvenirwinkels waar u van alles kunt vinden: van handgemaakte keramiek tot leren artikelen, traditionele Spaanse sieraden tot bars, restaurants en bodega’s, waar u verschillende soorten tapas en wijn kunt proeven.

Aan de randen van Mijas pueblo is een botanische tuin aangelegd vlak bij La Muralla, de versterkte muur. U kunt er gezellig wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kunt u ook genieten van een spectaculair uitzicht over de kust.

Mijas Pueblo bloempotten
mijas peublo tuk tuk

Mijas Pueblo is ook beroemd om zijn traditionele ezel taxi’s. Wij verzoeken u om geen gebruik te maken van de ezel-taxi’s maar gebruik te maken van de nieuwe elektrische tuk tuks. Vanwege de steile straatjes en de afstanden kunt u met de ezels de interessantste en mooiste plekjes van het dorp niet bezoeken.

Mayan Monkey Mijas, ’s werelds kleinste chocoladefabriek is erg populair niet alleen bij kinderen maar ook bij de ouders, vooral omdat ze workshops organiseren voor kinderen en volwassenen, waar u zelf uw eigen chocoladerepen kunt maken.

Mijas Pueblo is zeker een aanrader om te bezoeken of om dicht bij de kust nog eens ondergeompeld te worden in de Andalusische cultuur.

Mijas Pueblo2