Manilva

Manilva Omgeving

Manilva omvat niet alleen het traditionele witgekalkte Manilva dorp, maar ook het kleine vissersdorpje van El Castillo, de rustige haven van La Duquesa en het gehucht Sabanillas. Het is een van de meest traditionele Spaanse gebieden aan de kust en de ontwikkeling ervan is ingetogen.

Misschien vanwege zijn eenvoudig en bescheiden karakter en het feit dat het ongeveer 3km terug in de heuvels boven de hoofdweg ligt, wordt Manilva soms over het hoofd gezien door toeristen. Het dorp van Manilva is een pittoresk Spaans wit dorp, waar het leven draait rond de prachtige wijngaard die hun beroemde Muskaatwijndruiven produceert.

Er is misschien veel veranderd in Manilva in de loop der jaren, maar het gebied is erin geslaagd te veranderen zonder verlies van zijn unieke karakter. De mix van oud en nieuw is hier met succes bereikt! Een eigendom in Manilva is een populaire keuze dankzij zijn mooie ongerepte stranden en de traditionele uitstraling van het gebied.

manilva strand wachttoren uai
manilva druiven trappen uai

Ieder jaar in September, wanneer de oogst (La Vendimia) tijdens de eerste week van September aankomt, viert het volk van Manilva dit met een feest met onder andere het traditionele druif vertrappelen en een eerste proeverij van het druivensap. Mis het niet!

In de herfst zijn er veel mogelijkheden om druiven of rozijnen langs de weg te kopen. Op elke dag kunt u stoppen in de bocht naar het dorp om enkele van de beste verse groenten in het gebied te kopen bij de plaatselijke coöperaties.

Golfers zullen genieten van het spelen op deze 18-holes in de Duquesa Golf en Country Club met de meest spectaculaire uitzichten op de zee en de bergen. Daarnaast zijn er ook andere sportmogelijkheden zoals fietsen en duiken populair. Er zijn drie stranden, het Chullera strand, dat door middel van een rots verdeeld is in twee delen, het Sabinillas strand, dat omgeven is door palmbomen en het Arenas strand.

manilva golf uai
manilva haven uai

Aan de westkant van de kust bevindt zich El Castillo, een plek waar traditie belangrijk is en de mensen blijven hetzelfde doen zoals ze al jarenlang hebben gedaan. Dit kleine vissersdorp, dat gebouwd is rond een oud kasteel, heeft nog steeds haar vissershuisjes van vroeger. Als u tijd hebt eens rond het gebied te dolen, vindt u de beste en minst pretentieuze (niet te vergeten de goedkoopste!) visrestaurants in de omgeving.

Net naast El Castillo op wandelafstand vindt u de prachtige haven van La Duquesa, met zijn internationale restaurants en boetieks net zoals in Marbella. De haven biedt een volledige jachthaven service voor enthousiaste zeilers, niet te vergeten allerlei alternatieven voor degenen die liever de boten bewonderen vanuit één van de vele verschillende restaurants, gezellige bars of kleine cafés verspreid over de haven.

Amphora Beach

Vanaf €233.000

Appartementen vlakbij het strand in Manilva.

Deze appartementen vlakbij het strand in Manilva maken deel uit van Amphora Beach – een nieuw complex met 2 en... Lees verder

 • Marbella west, Manilva
 • 2
 • 2-3
 • m2

Blue Marine

Vanaf €248.710

Appartementen met zeezicht in Manilva.

Blue Marine is een nieuw project van 40 appartementen met zeezicht in Manilva en ligt op korte afstand van Sotogrande... Lees verder

 • Marbella west, Manilva
 • 3
 • 3-4
 • 121-170m2

Pure Sun Residences

Vanaf €250.000

Nieuwe appartementen met zeezicht in Manilva.

Pure Sun Residences is een nieuw woonproject van appartementen met zeezicht in Manilva. Het project ligt op een geweldige locatie... Lees verder

 • Marbella west, Manilva
 • 2
 • 2-3
 • 77-118m2
Bekijk ons aanbod in Manilva