Benahavís

Benahavís omgeving

Op een paar minuten te westen van Marbella en Puerto Banús, 7km landinwaarts bevindt zich een van de rijkste gemeentjes van Spanje, Benahavís. Lokaal bekend als de “Rincón de la Gastronomia” – de eethoek van de Costa del Sol, met een aantal van de beste restaurants in de regio.

De gemeente strekt zich uit over een groot gebied van ongeveer 145km2 en in het hart van dit gebied ligt het rustig en traditioneel dorpje van Benahavís in de bergen, welke het Andalusische gevoel heeft behouden.

In deze traditionele Spaanse Pueblo met zijn smalle geplaveide straatjes en vele kleine winkeltjes en galerijen, is eten in dit dorp een pure vreugde voor de fijnproevers. Zalig eten onder de sterren en genieten van zowel lokale en internationale specialiteiten. Benahavís is de thuisbasis van de bekende Sabor a Málaga hotelschool. Een van de meest bekende gerechten uit Benahavís is gemarineerd varkensfilet (solomillo de cerdo aliñado), een recept dat deel uitmaakt van vele familietradities!

Spaanse Pueblo

De natuurlijke omgeving van Benahavís is zeer schilderachtig en een authentieke schat voor liefhebbers van ongerepte natuur. Het omvat talrijke bergketens, riviervalleien en bossen, waardoor het een van de mooiste plekken aan de Costa del Sol is. Het is er heerlijk wandelen langst bergen en rivieren. Op heldere dagen kunt u meer dan 100km over de Costa del Sol kijken en ziet u zelfs het Afrikaanse gebergte.

Benahavís is één van de rijkste gemeenten van Spanje en de thuisbasis van één van de beste golfbaan selecties van de Costa del Sol, met maar liefst negen golfbanen binnen handbereik. Golf resorts zoals La Quinta en Los Arqueros behoren tot Benahavís, evenals La Zagaleta met zijn 3 golfbanen, een exclusief omheind landgoed waar enkele van de duurste woningen van Spanje te vinden zijn. Het nabijgelegen Villa Padierna Resort telt 3 golfbanen, Flamingos Golf, Alferini Golf y Tramores Golf alsook de Tramores Golf Academy van Michael Campbell. Dit is ook de plaats waar het prachtige 5 sterren GL hotel Villa Padierna ligt waar onder andere in 2010 Michelle Obama en haar familie verbleef.

Los Arqueros

Castillo de Montemayor

Bezienswaardigheden:
 • Parque Torre Leoneras aan de zuidkant van het dorp bevat de ruïnes van een middeleeuwse toren en een groot meer.
 • Castillo de Montemayor:  gebouwd in de 10e eeuw, is nu grotendeels een ruïne, maar verschillende delen van de muren en de Koningintoren zijn nog intact. Het uitzicht hiervandaan op de Costa del Sol en Africa is prachtig.
 • De Guadalmina rivier: biedt fantastische canyoning mogelijkheden – dit maakt dat de route langs de rivier via watervallen en baden één van de meest avontuurlijke activiteiten aan de Costa del Sol is. Er is ook een mooie rivierwandeling die u over een spectaculaire brug en langs een traditioneel Moors irrigatiekanaal brengt.

Agenda:

 • De zondagsmarkt, gehouden op het terrein van een heiligdom op de weg naar het dorp, is een van de meest populaire markten aan de Costa del Sol die vele verschillende kopers en verkopers uit de kustgebieden trekt.
 • Zomer: In de zomer houdt Benahavís concerten en andere muzikale evenementen, een onderdeel van haar jaarlijks cultureel programma. Culinaire evenementen vinden regelmatig plaats in de velen restaurants in Benahavís.
 • Jaarmarkt midden augustus: vijf dagen geniet het dorp van processies, kermisattracties, vuurwerk en eten en drinken.
 • 7 oktober: bedevaart ter ere van de patroonheilige van het dorp, de maagd van de rozenkrans.

Benahavís zondagsmarkt

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Benahavís

VIDA del SOL heeft een groot aanbod van woningen te koop in Benahavís. Benahavís heeft vele exclusieve en hoge kwaliteit woningen en ontwikkelingen. De combinatie van de natuurlijke omgeving met een zeer lage bouwdichtheid, zorgt ervoor dat Benahavís zeer gewild is voor het kopen van vastgoed aan de Costa del Sol, met name onder buitenlanders op zoek naar een oase van rust en stilte binnen handbereik van Marbella.

Jardines del Arroyo

Vanaf €275.000

Een kleine gemeenschap in het pittoreske wit dorp van Benahavís.

Deze nieuwe privé urbanisatie van 10 woningen bevindt zich in één van de bekendste gemeenten aan de Costa del Sol,... Lees verder

 • Marbella west, Benahavís
 • 3
 • 3
 • 110m2

The Hacienda Collection

Vanaf €335.000

Appartementen in een prestigieuze urbanisatie in Benahavís.

De Hacienda Collection van Quartiers is een selectie van appartementen in de prestigieuze urbanisatie Hacienda Señorío de Cifuentes, in La... Lees verder

 • Marbella west, Benahavís
 • 2
 • 2-3
 • m2

Paraíso Pueblo

Vanaf €371.000

Appartementen in Andalusische luxe resort stijl te Benahavís.

Paraíso Pueblo is een weerspiegeling van luxe en mediterrane traditie, strategisch gelegen in Benahavís en met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht... Lees verder

 • Marbella west, Benahavís
 • 2
 • 2-3
 • 86-88m2
Bekijk ons volledig aanbod in Benahavís