Nueva Andalucía

Nueva Andalucía Omgeving

Nueva Andalucía is één van de vijf districten die deel uitmaken van Marbella. Met een bevolking van meer dan 18.000 inwoners is het de op twee na grootste wijk van de stad. Het gebied strekt zich uit van aan de haven van Puerto Banús, landinwaarts naar het noorden, over golvend terrein en heuvels, bezaaid met gerenommeerde golfbanen tot aan de grens met Benahavís. Van overal heb je er een prachtig zicht op de imposante berg La Concha die deels verantwoordelijk is voor het uitzonderlijke lokale klimaat.

Nueva Andalucía werd ontworpen en gebouwd door de Catalaanse projectontwikkelaar José Banús die in 1962 naar Marbella kwam en de grond verwierf. In 1965 werden de bouwwerken gestart van de haven Puerto Banús. In 1968 werd de haven, het kroonjuweel van het ganse gebied, ingehuldigd. Nueva Andalucía groeide uit tot een prachtige residentiële wijk vlak bij de mondaine haven.

De architect Noldi Schreck ontwerper van het mythische Beverly Hills verleende zijn medewerking aan de ontwikkeling van de urbanisatie die bestaat uit een goede mix van zeer grote villa’s en exclusieve urbanisaties met luxueuze appartementen. Tijdens een rit of een wandeling door Nueva Andalucía valt het op hoe mooi en ruim alles werd opgezet. Witgekalkte villa’s die glinsteren onder de blauwe hemel, wuivende palmbomen en het mooie zicht op de Sierra de Las Nieves in het achterland zijn de setting van en idyllische luxueuze omgeving.

La Cerquilla 30 omgeving uai
La Cerquilla 40 Omgeving uai

Wat ook opvalt is hoe rustig Nueva Andalucía is. Er is niets te merken van het vlakbij gelegen bruisende Puerto Banús.

De belangrijkste invalsweg van het gebied is te vinden bij de uit 1964 daterende arena “De Plaza de Toros” via de A7 en Avenida Pilar Calvo. Die bakstenen arena die sinds begin 2000 niet meer in gebruikt is wordt nu omgebouwd tot culturele tempel. In de straat voor de arena is er iedere zaterdag een grootse straatmarkt met kraampjes die alles verkopen, van ornamenten en decoratieve artikelen tot kleding en elektrische apparaten en groenten en fruit. Verder omhoog kom je bij het Commercial Central Plaza, dat bestaat uit een reeks winkels, supermarkt, bars, sportschool en verschillende restaurants.

Vanop de natuurlijke heuvelrug van het westelijke deel is er een prachtig zicht over de ‘Golf Valley’ met zijn peperdure villa’s die genesteld zijn tussen de gerenommeerde golfterreinen Las Brisas, Los Naranjos en Aloha Golf. Het Magna Cafe Marbella is een aanrader om er te genieten van dit adembenemende uitzicht.

Vlakbij de Golf Valley zijn er ook nog de bekende terreinen van La Quinta Golf, Los Arqueros Golf,  La Dama de Noche en Magna Marbella Golf. Een waar paradijs voor golfers!

Los Naranjos Golf omgeving uai
schilpaddenmeer uai

In het noorden grenzend aan de AP7 snelweg en de gemeente Benahavís heeft het gebied ook twee stuwmeren. Het schildpadden meer ‘Lago de los Tortugas’, is 4,4 hectare groot en ligt verscholen in het rechter noordelijke deel. U kunt over de 40 meter lange en 20 meter hoge betonnen dam lopen, die in 1890 werd gebouwd. Het meer dankt zijn naam aan de talloze schildpadden die er nu voorkomen. Kinderen zwemmen in het meer in de zomer en u kunt er genieten van een picknick. Vanaf dit meer kan je de natuur inwandelen tot aan het Istán meer. Het is ook de startplaats voor vele mountainbike routes

Voor gezinnen met jonge kinderen die zich in de regio willen vestigen is Nueva Andalucía een interessant optie. De gerenommeerde internationale school Aloha College, voor leerlingen van 3 tot 18 jaar biedt er een tweetalige Engels / Spaanse opleiding van hoog niveau.  Het aanbod van sportmogelijkheden zoals tennis-, basketbal-, pádel- en voetbal enz. zorgen ervoor dat jongeren opgroeien in een gezonde educatieve omgeving.

Voor vertier en vermaak moet de inwoner van Nueva Andalucía zich niet ver verplaatsen. Een breed aanbod aan verfijnde restaurants en uitstekende late-night bars weten een veeleisend publiek te trekken en als dit alles niet voldoende is dan kan je nog altijd afzakken naar de haven Puerto Banús waar het hedonistische nachtleven in de supernachtclubs, glamoureuze loungebars en stijlvolle pubs doorgaat tot in de vroege uurtjes.

Aloha College omgeving uai

Het is duidelijk dat Nueva Andalucía meer is dan een residentieel wijk. Vida del Sol heeft er toegang tot alle villa’s en appartementen die er te koop worden aangeboden. Wenst u er meer informatie over aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Nueva Andalucia

Bekijk ons volledig aanbod in Nueva Andalucía