Benalmádena

Benalmádena Omgeving

Gelegen tussen Fuengirola en Torremolinos, te westen van Málaga en de internationale luchthaven. Bekend om zijn prachtige stranden, prijswinnende jachthaven, bruisend nachtleven, pretparken en fraai onderwaterpark. Mede door zijn bevoorrechte positie en bereikbaarheid is het geen wonder dat deze gemeente de laatste 20 jaar qua populariteit enorm is toegenomen en telt momenteel 30.000 inwoners op een oppervlakte van 30km².

Benalmádena bestaat uit 3 delen: Benalmádena Pueblo, Arroyo de La Miel en Benalmádena Costa.

Benalmádena Costa is voornamelijk beroemd door zijn meerdere keren “Best Marina in the World” bekroonde jachthaven met meer dan 1000 ligplaatsen. Het bruist er dag en nacht van de energie met levendige bars met open terrassen en een nachtleven met levendige clubs. De jachthaven is ook de thuisbasis van het Sea Life Centre waar alle manieren van het leven van de zeedieren is te wonderen.

Een promenade strekt zich uit langs de kust met prachtige winkels en eetgelegenheden. De verscheidenheid aan soorten restaurants is enorm. Ze zijn er voor elk budget en alle nationaliteiten.

Aan beide zijden van de jachthaven zijn in totaal 8 km blauwe vlagstranden met een mooie boulevard die leidt naar Torremolinos aan de ene kant en het 5 sterren Casinohotel Torrequebrada aan de andere.

Haven van Benalmádena

Benalmádena is voor de kinderen een paradijs met zijn themapark Tivoli World, Selwo Marina en Paloma Park. Er is ook de mogelijkheid om via een kabelbaan naar de top van de berg te gaan en er te genieten van een imposant uitzicht over de kust, of de Jardin de Las Aguilas (tuin van de arenden) te bezoeken. Een prachtig roofvogelcentrum waar je de majestueuze roofvogels kan zien vliegen onder supervisie van meertalige deskundige vogeltrainers.

In het centrum bevindt zich het prachtig La Paloma Park met een imponerende verscheidenheid aan flora en fauna en thematische tuinen met rotsachtige watervallen die in een groot kunstmatig meer vallen. Het park herbergt meer dan 90 soorten palmbomen en collecties van bamboe, cactussen en andere vetplanten. Tevens biedt het park een imposant uitzicht op de middellandse zeekust.

In het park bevindt zich het Selwo Dolfinarium waar een wereld van dolfijnen, zeeleeuwen en pinguïns zich ontplooit.

La Paloma Park

Benalmádena Pueblo is het oorspronkelijk dorp aan de voet van de berg Calamorro op ongeveer 200 meter hoogte. De parel van de gemeente is het stadhuis dat het hele gebied bestuurt. Het hart van het dorp heeft zijn Spaanse eigenheid behouden met witgekalkte stenen gebouwen en labyrint steegjes. Het is er aangenaam vertoeven op de pittoreske pleinen met adembenemend uitzicht op de kust en de zee.

Eén van de culturele bezienswaardigheden is de Stoepa. Met zijn 33 m hoogte de grootste boeddhistische tempel in de westerse wereld. Dit wonder met fenomenale uitzichten is absoluut een bezoek waard. Vlak ernaast bevindt zich het Butterfly Park. In dat vlinderpark kan u meer dan 1500 van de meest kleurrijke kleine vlinders bewonderen.

Stoepa van Benalmádena

Plaza de España

Arroyo de la Miel verbindt Benalmádena Pueblo met de Costa. Dit pittoreske gedeelte zit vol van kronkelende straatjes en mooie pleinen die u een goed beeld geven van de oude dorpse manier van leven. U vindt er in elke bar, restaurant en koffiehuizen, traditionele Andalusische tapas en vooruitstrevende gerechten. Eén van de meest populaire bestemmingen is het heerlijk rustige plein Plaza de España.

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Benalmádena

Bekijk ons volledig aanbod in Benalmádena