Torremolinos

Torremolinos Omgeving

Wat ooit een pittoresk en eenvoudig vissersdorpje was is nu een levendige bruisend vakantiebestemming. De korte afstand naar de stad Málaga, het prachtige zandstrand en het fantastisch klimaat zorgt ervoor dat het hele jaar door toeristen hun weg vinden naar Torremolinos. Een andere reden waarom Torremolinos bekend werd is door de vele beroemdheden die het stadje bezochten in de jaren 50 en 60. Vandaag de dag is Torremolinos uitgegroeid tot een stad met traditionele charme, gezinsvriendelijke attracties en een ruimere keuze aan commerciële en investeringsmogelijkheden.

Het strand van Torremolinos dankt haar populariteit aan het goudkleurige zand, de goede voorzieningen en de gezellige boulevard. Het 6km strand is bezaaid met duizenden ligstoelen en parasols. Hier beleeft u de beste stranddagen met uitzicht over de Middellandse Zee.

Torremolinos strand uai
torremolinos binnenstad uai

In het centrum van de stad vindt u hellende straatjes en bruist de activiteit dag en nacht met talloze winkels, souvenirwinkeltjes en restaurants. Vanop de open terrassen van de gezellige bars kunt u rustig de voorbijgangers aanschouwen terwijl u van een koffie geniet. De meeste bars in het centrum blijven open tot 1 uur ’s ochtends. De drukte van weleer is al een tijdje uit Torremolinos verdwenen en heeft zich meer verplaatst naar Benalmádena.

torremolinos toeristen uai

FUN FOR KIDS

Naast de gezelligheid van de stad biedt Torremolinos ook verschillende attracties waaronder Aqualand. Een waterpark met naar verluid de grootste waterglijbaan van Europa. Krokodillen kunt u gaan spotten in het Cocodrilos Park.

torremolinos aqualand4 uai
Wandel en fietspad aan de Costa del Sol

Torre – Molinos

Het stadje dankt haar naam aan de combinatie van ‘Torre’, wat toren betekent, en ‘Molinos’, het Spaans voor molen. Vroeger was de regio bezaaid met windmolens maar vandaag de dag is er maar één meer dat dienstdoet als restaurant.

La Carihuela

La Carihuela is een populaire wijk waar u de typische Andalusische sfeer kunt proeven. Het is gebouwd rond het oude vissersdorp. U vindt er nog steeds oude visserswoningen, fantastische tapasbars, een prachtige promenade en smalle straatjes waar u eindeloos kunt ronddwalen. De visrestaurants die u hier vindt zijn lokaal zeer bekend vanwege de hoge kwaliteit en uitstekende kaart.

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Torremolinos

La Hacienda de Leala

Vanaf €229.000

Appartementen met spectaculair uitzicht op zee.

La Hacienda de Leala is een nieuw residentieel project van woningen met 2 to 4 slaapkamers gelegen in de gemeente... Lees verder

 • Marbella oost, Torremolinos, Benalmádena
 • 1-2
 • 2-3
 • 75-135m2

Balcón de Montemar

Vanaf €426.000

Nieuwbouw appartementen met zeezicht in Torremolinos.

Balcón de Montemar is een exclusief residentieel complex van nieuwbouw appartementen met zeezicht in Torremolinos. Het is gelegen dicht bij... Lees verder

 • Marbella oost, Torremolinos
 • 2
 • 2-4
 • 64-107m2

Habitat Alborán-Mistral

Vanaf €511.000

Appartementen aan het strand in Torremolinos.

Habitat Alborán-Mistral is een exclusief residentieel complex met appartementen aan het strand in Torremolinos. Deze locatie is één van de... Lees verder

 • Marbella oost, Torremolinos
 • 2
 • 2-4
 • 85-121m2
Bekijk ons aanbod in Torremolinos