Casares

Casares Omgeving

Casares, gelegen op een heuvel tussen het Ronda gebergte, de Costa del Sol en Gibraltar, is een van de mooiste dorpen in de provincie Málaga. In 1978 kreeg het dorp de status van historisch-artistieke site. Het dorp is net een postkaartje! Zeggen dat Casares prachtig is, is een understatement.

De pueblo, zoals de Spanjaarden zeggen, is gebouwd tegen een gevaarlijk hoge wand die aanleunt aan een oud Arabisch kasteel. Dit kasteel werd gebouwd door de Arabieren, die de rotsheuvel gebruikten als basis voor hun verdedigingssysteem en domineert de valleien, vlaktes en de heuvels van La Serrania de Ronda, de Baai van Algeciras tot aan de Rots van Gibraltar. Op een heldere dag zal u er de Afrikaanse kust kunnen zien met de rots van Gibraltar die op de voorgrond ligt te lonken.

Naast het kasteel zijn er ook een aantal bewaarde torens en twee poorten die bekend staan als de bogen van Arrabal en Villa.

Casares kasteel
casares oude stad

Het is aangenaam om in het dorp rond te lopen. In de oude wijk zijn platte witte huizen en bochtige straatjes. Het sfeervolle Plaza de España is het centrum van de stad. Er zijn gezellige restaurantjes en bars waar de plaatselijke bevolking elke dag samenkomt. Ernaast ligt de kerk San Sebastian.

In de buurt richting Manilva vindt u de romeinse Banos de la Hedionda – een leuk kleinschalig wellness zwembad verscholen in de natuur. Een verborgen historisch pareltje. Kortom bent u in de buurt, ga eens lekker baden zoals de romeinen het deden. U kunt uzelf insmeren met klei, laten drogen en daarna in het riviertje afwassen. Naar verluid goed voor de huid! Het is niet makkelijk te vinden en parkeren is ook niet eenvoudig, maar dat is een onderdeel van het avontuur.

casares wellnesspool2
Cansares Parque Natural de los Alcornocales

Parque Natural de los Alcornocales
Dit gigantisch natuurpark van 165000 ha bestaat uit een van de grootste kurkeikenbossen van Europa. Het park is een geweldig gebied om te wandelen op de vele paden die u brengen naar prachtige dorpen en die u de flora en de fauna laten bewonderen. Een paradijs voor vogelspotters. In de lente en herfst kunt u hier miljoenen vogels spotten die richting Afrika vliegen of juist op de terugweg zijn: arenden, wouwen, zilverreigers, gieren, ooievaars, maar ook uilen en ijsvogels.

Door de hoge vochtigheid in het gebied, groeien er veel bloemen en planten en zijn er veel eindeloze bossen. Vooral de opvallende kurkeik (naamgever van het gebied, alcornocales = kurkeik) met zijn rode kleur doet het hier zeer goed. Er zouden er zo’n 380.000 in het park te vinden zijn. De kurk wordt geoogst volgens een proces dat onveranderd is gebleven sinds het bos voor het eerst commercieel werd bewerkt in de jaren 1830. Elke boom laat zijn schors om de tien jaar verwijderen en de stroken schors worden geknipt tussen juni en september, wanneer de boom moet regenereren.

Meer info over dit natuurpark vindt u hier.

Bekijk onze exclusieve woningen te koop in Casares

Camarate Hills

Vanaf €224.000

Appartement dicht bij de golf in Casares.

Dit appartement dicht bij de golf in Casares maakt deel uit van een nieuw wooncomplex Camarate Hills met in total... Lees verder

 • Marbella west, Casares
 • 1-2
 • 1-3
 • 46-94m2

Royal Casares Homes

Vanaf €225.000

Appartementen in Casares verweven in golf met zicht op zee.

Quabit Royal Casares is een exclusief project van appartementen in Casares in een prachtige natuurlijke omgeving naast wat wordt beschouwd als... Lees verder

 • Marbella west, Casares
 • 2
 • 2-3
 • 100-142m2

Solemar

Vanaf €262.000

Moderne appartementen dicht bij het strand in Casares.

Solemar is een privé complex van 58 moderne appartementen dicht bij het strand in Casares. Het is een beveiligde urbanisatie... Lees verder

 • Marbella west, Casares
 • 2
 • 2
 • 83-113m2
Bekijk ons volledige aanbod in Casares