Reservatieovereenkomst

Om de door u uitgekozen woning snel uit de markt te halen is het belangrijk dat de koper een aanbetaling doet. Dit bedrag varieert in verhouding tot de aankoopprijs van het onroerend goed maar ligt meestal tussen de 6.000 en 10.000 EUR. Het is belangrijk dit bedrag op een derdenrekening van u juridische vertegenwoordiger tot storten en niet rechtstreeks aan de promoter of ons.

DUE DILIGENCE (“zorgvuldigheidsonderzoek’’)
De makelaar geeft de contactgegevens van de verkoper/ promotor door aan uw juridische vertegenwoordiger / advocaat. Van zohaast het voorschot onderweg is naar zijn derdenrekening, kan die op zijn beurt contactnemen met de verkoper / promotor om hem er op de hoogte van te brengen dat hij u, de koper vertegenwoordigd. Hij vraagt hierbij ook alle noodzakelijke documentatie op om zijn onderzoek te kunnen starten.

stappenplan 5 uai

Het volgende zal worden nagetrokken:

  • De wettelijke identiteit van de eigenaar/verkoper van het onroerend goed dat u wenst te kopen
  • Of het onroerend goed onder constructie wettelijk geregistreerd is in het Eigendomsregister (‘Registro de Propiedad’)
  • Of het onroerend goed vrij van schulden en lasten is (hypothecaire leningen, verpandingen, etc., …).
  • Of het onroerend goed over de vereiste en overeenstemmende bouwvergunningen beschikt, dat het voldoet aan de plaatselijke wetten omtrent ruimtelijke ordening, dat het over de ́bewoonbaarheidsverklaring ́ ́ en de ́ ́verklaring van eerste bewoning ́ ́ beschikt welke afgegeven worden door de gemeente
  • Of de bouwkundige specificaties en de kwaliteitsbepalingen overgedragen worden aan de koper en opgenomen worden in de bijlagen van de koopovereenkomst.
  • Of zowel bankgaranties als verzekeringen geregeld zijn ter vrijwaring van alle gelden betaald aan de ontwikkelaar gedurende het bouwproces.
  • Controle en analyse van de koopovereenkomst opgesteld door de ontwikkelaar zodat uw rechten gevrijwaard zijn.
  • Vertalen van de verkoopovereenkomst zodat u duidelijk weet waar u aan toe bent.