Uw keuze is gemaakt

U vond de woning van uw dromen ! Dan is het noodzakelijk dat wij dit pand zo snel mogelijk van de markt halen. Alvorens dit kan georganiseerd worden dienen twee acties te worden ondernomen. Dit zijn :

  1. Juridische vertegenwoordiger/advocaat : Het is belangrijk dat u als koper u laat bijstaan door een onafhankelijke die gespecialiseerd is in de materie. VIDA del SOL kan u enkele onafhankelijke advocaten voorstellen die de juiste prijs hanteren en indien u wenst ook de Nederlandse taal spreken.
  2. Aanvragen van een NIE-nummer. (fiscaal identificatienummer)
stappenplan advocaat uai

JURIDISCHE VERTEGENWOORDIGER / ADVOCAAT
Volmacht : Kopers verlenen een volmacht aan een juridische vertegenwoordiger / advocaat in Spanje van hun keuze, zodat zij voor hen kunnen optreden in het aankoopproces. Het laat hen toe formaliteiten te vervullen en documenten te ondertekenen die betrekking hebben op de aankoop van het onroerend goed en de eventuele hypothecaire lening. De volmacht wordt bekrachtigd door een notaris in Spanje (kosten +/- EUR 90.-) of op het Spaans consulaat in hun thuisland.

De volmacht aan een juridische vertegenwoordiger / advocaat in Spanje kan ook door een notaris in uw thuisland bekrachtigd worden maar in dit geval dient deze beëdigd vertaald te worden en gelegaliseerd door middel van een apostille stempel volgens de regelsvan het Apostilleverdrag (Apostille of the Hague Convention) om rechtsgeldig te zijn in Spanje.  Dit is duurder, vaak omslachtig en tijdrovend.

Diezelfde juridische vertegenwoordiger / advocaat kan voor de koper het NIE nummer aanvragen. (Numero de Identidad de Extranjero). Het NIE nummer is een fiscaal identificatienummer voor buitenlanders, bestemd voor de Spaanse belastingdiensten. U heeft dit nummer nodig om uw aankoop te laten registeren in het eigendomsregister, belastingen te betalen en allerlei nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, telefoon, etc.) te contracteren.