Top 5 winteractiviteiten aan de Costa del Sol

De winter aan de Costa del Sol heeft zeker zijn charmes. De zonnige dagen, met temperaturen tot 22 graden in het zonnetje, zijn niet alleen super aangenaam, er zijn ook voldoende dingen te doen tijdens de wintermaanden. Ontdek hier onze top 5.

5 – winkelen

Spanje staat bekend om zijn lage prijzen in de detailhandel in vergelijking met de meeste EU-landen. In de winter merk je dat beter dan tijdens de andere seizoenen: de winkels bieden een breed gamma aan goederen aan zonder extra commissie, alleen maar omdat het een laagseizoen is. Januari is de perfecte maand om jezelf te verwennen zonder te diep in de geldbuidel te moeten tasten. Er zijn niet alleen kortingen tot -50%, de winkels zijn bovendien bijna allemaal open tot 22u. Je hoeft dus geen volledige dag vrij te houden om te gaan shoppen.


Tip : Op een mindere dag kan je altijd naar de grote overdekte winkelcentra gaan zoals El Corte Inglés of La Cañada.

winteractiviteit shopping uai

4 – wandelen

De winterperiode na Nieuwjaar is ideaal om van die vervelende vakantiekilo’s af te komen en even de spieren te strekken. De strandpromenade, geflankeerd door diverse terrasjes, restaurants en strandbars, strekt zich bijna over de hele kustlijn. Ideaal voor een lange wandeling langs de Middellandse Zee.

Daar blijft het uiteraard niet bij. Verspreid over de hele Costa del Sol zijn er wandelpaden. Een uitgelezen kans om de prachtige Andalusische natuur te ontdekken. Er zijn paden voor de beginnende wandelaar, maar ook voor de doorwinterde stappers zijn er genoeg voorzieningen. Ga er gewoon voor!

TIP: Na een regenachtige dag kunnen de paden modderig en glibberig zijn. Stevige schoenen of een paar dagen uitstellen kan de oplossing zijn.

Wandel en fietspad aan de Costa del Sol

3 – stadswandeling 

Verscholen in het binnenland bevinden zich tientallen authentieke kleine dorpjes op slechts een half uur tot twee uur rijden van Marbella. Vaak zitten die in de winter niet bomvol toeristen en kan je er in alle rust kuieren en genieten van het Andalusische leven.

TIP: parkeer uw auto buiten de dorp- of stadskern. De kleine, gezellige straatjes zijn soms te smal voor een auto.

winteractiviteit city uai

2 – golf

De Costa del Golf is het mekka voor het (winter)golfen. Waar in andere delen van Europa het koud is bied Costa del Sol comfortabele temperaturen om te golfen. Er is een ruime keuze aan golfbanen en januari – februari gelden als laagseizoen voor de golf in Marbella. Het zijn dus de beste maanden voor “greenfee deals” (hoge kortingen). Neem je clubs van onder het stof en sla gerust eens een balletje!

TIP: blijf niet op één court maar probeer meerdere. Elke court heeft zijn unieke kenmerken en uitdagingen. Wie ruim op voorhand boekt, kan bovendien nog een betere “greenfee deal” bemachtigen. 

winteractiviteit golf uai

1 – skiën @ Sierra Nevada

Een typische winterse activiteit op een zeer unieke locatie. De Sierra Nevada ligt op slechts 2 uur rijden van de kust en is het meest zuidelijk skigebied van Europa, Er is een uitstekende infrastructuur en door zijn hoogte is sneeuw er gegarandeerd. ’s Ochtends skiet u de hellingen van de Sierra Nevada af en ’s middags geniet u van de zon op het strand van Marbella. Wat een leven!

TIP: Overnacht in Granada. Dat is maar een halfuur rijden van het skistation en de prijzen zijn er minder hoog. Grote hotelketens in de stad bieden in de weekends extra kortingen wegens te lage bezetting.

sierranevada2 uai