Spanje neemt de leiding als het gezondste land ter wereld!

Of de oorzaak te zoeken is bij hun tapas, gazpacho of paella, is niet duidelijk maar Spanje staat daadwerkelijk op nummer 1 wat betreft het gezondste land ter wereld.

Deze formatie komt uit de 2019 editie van de Bloomberg Healthiest Country Index, die 169 landen rangschikt op het gebied van algemene gezondheid. In 2017 was Spanje nog de zesde.

Samen met voorgaande leider Italië, domineert Spanje de top 3. Japan is het gezondste Aziatische land met een positie op 4. Voormalig vierde Singapore deed het wat minder met een daling naar de 8ste plaats. België op 28 wordt geklopt door Nederland die op 15 staat. De VS haalt met moeite plaats 35. Daar is duidelijk nog werk aan de winkel.

Bloomberg Health index uai

De index beoordeelt de landen op basis van diverse variabelen. Er worden plus- en minpunten gegeven. Men houdt rekening met omgevingsfactoren, waaronder toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen, algemene levensverwachting en primaire ziekenzorg met gezondheidsindexen. Risico’s zoals tabaksgebruik en obesitas leiden tot minpunten in de beoordeling.

Bovendien blijkt Spanje de op drie na de hoogste levensverwachting te hebben voorafgegaan door Japan en Zwitserland. Volgens de studie van “The Institute for Health Metrics and Evaluation van de University of Washington” zou Spanje in 2040 op plaats één komen te staan gevolgd door Japan, Singapore en Zwitserland.

Uit het onderzoek blijken deze factoren bij te dragen aan een langer leven:
  • het fantastische klimaat
  • de gezonde en actieve levensstijl in de buitenlucht
  • Mediterraan dieet
  • een minder stressvol leven. Mañana!

Mediterraan dieet

Als u op zoek bent naar een gezonde levensstijl en een langer leven, dan is het misschien het moment gekomen om eens een duik te nemen in ons aanbod. VIDA del SOL heeft eigendommen die bij uw budget en levensstijl past. Wij helpen u met plezier naar een gezonder leven !

Bron : https://www.bloomberg.com/