Sport en Activiteiten

Sport en Activiteiten aan de Costa del Sol

De Costa del Sol en Marbella biedt talloze sporten die je kan ondernemen om te ontspannen of je conditie op peil te houden. De diversiteit is heel groot maar vooral golf is heel erg populair. Ook tennis blijft zeer populair maar wordt toch wat voorbijgestoken door Paddel, een soort combinatie van squash en tennis, een sport razend populair bij de Spanjaarden. Lees hieronder verder over Sport & Activiteit aan de Costa del Sol.

Golf

Deze sport is ongetwijfeld het vlaggenschip van de Costa del Sol. Met meer dan 80 uitstekende golfbanen van oost van Málaga tot Sotogrande, is de Costa del Sol niet alleen de golfvanger van Spanje, maar ook de toonaangevende golfbestemming in continentaal Europa. Deze golf speeltuin wordt ook wel eens de Costa del Golf genoemd.

Golf is nog nooit zo populair geweest en wordt genoten door liefhebbers van alle leeftijden, achtergronden en budgetten.

Golf

Fietsen

Fietsen

Fietsen in een prachtige idyllische omgeving, dat kan perfect in het achterland van Malaga. Niet alleen de echte sportieve en fanatieke wielrenners fietsen door dit gebied heen, maar het is ook perfect voor de recreatieve fietser. Je komt langs prachtige ongerepte natuur en pittoreske dorpjes. Vooral het voor- en najaar is Andalusië in trek bij fietsfanaten.

Onder andere Ronda vormt een uitermate geschikte stamplaats voor fietstochten door het bijzondere achterland. Ook in het schitterend natuurpark, Sierra de las Nieves, kan naar hartelust gefietst worden. Er zijn diverse routes door het gebied uitgestippeld zodat fietsers perfect kunnen genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten. Vooral vanaf de La Torrecilla berg, die met 1919 meter de hoogste berg van het gebied vormt, zijn de uitzichten niet anders dan fantastisch te noemen.

Je kan fietsen huren en zelf op pad gaan, maar ook een tour boeken bij ervaren bedrijven.

Tennis

Milde winters en prachtige lente- en herfstweer maakt de Costa del Sol perfect voor het hele jaar door tennis. Het grote aantal en de vele faciliteiten, het bevoorrechte klimaat dat je het hele jaar door kunt spelen en het prestige van de tennisclubs hebben Marbella definitief tot een tennisbestemming gemaakt.

Tennis

 Eén van de beroemdste tennisclubs is de Puente Romano Tennis Club, die deel uitmaakt van het prestigieuze resorthotel met dezelfde naam. Er worden er veel internationale wedstrijden en zomerconcerten georganiseerd. Evenals evenementen, zoals de jaarlijkse Marbella Senior Masters, met namen als John McEnroe, Yannick Noah en Carlos Moya. De eerste directeuren van de clubs waren de legendarische Bjorn Borg en de lokale held Manolo Santana, winnaar van Wimbledon in de jaren 1960.

Paddel

Paddel

Zoals in de rest van Spanje is Paddel razend populair geworden. Het veld is kleiner en het net is lager. Het wordt gespeeld met een stevige peddel en een zachte bal. De kleinere court-grootte creëert een snel en op reacties gebaseerd spel.

Mountainbike

De bergketens van de Costa del Sol zijn de perfecte plek voor enkele van de beste mountainbike tracks. Er zijn tal van touroperators die zich uitsluitend richten op mountainbikeroutes langs de kust en in het binnenland. Met meer dan 100 gemeenten in Andalucía , die elk individuele routes voor fietsen aanbieden, zijn er enkele echt opmerkelijke gebieden om te verkennen op twee wielen.

Mountainbike

Canyoning

Canyoning

Een afdaling van een kloof met een waterval, natuurlijke glijbanen en wat waden en zwemmen. De omgeving van Marbella biedt diverse opties. Vooral Benahavís met de Guadalmina rivier komt in aanmerking.

Flyboard

Duik en spring zoals een dolfijn. Het flyboarden is een geweldige sensatie waar u door het water kunt duiken en hoog in de lucht kunt zweven! Dit door middel van twee krachtige waterstralen die onderaan het flyboard worden opgewekt die via een lange waterslang met een waterscooter verbonden zijn.

Flyboard

Duiken

Duiken

Aan de zuidkust van Spanje vindt men een prachtig zee decor. Allerlei soorten vissen en planten zorgen voor prachtige en spectaculaire plaatjes. In de zomer kan het zicht onder water oplopen tot maar liefst 30 meter. Door eenvoudig te snorkelen vanaf de baai ziet men al allerlei prachtige taferelen. Je hoeft niet bang te zijn voor koud water, want in de zomer kan de zee temperatuur wel oplopen tot 27 graden. Wel is het in Spanje verplicht om een duikverzekering te hebben.

Kitesurfen

Tegenwoordig vind je dit vooral in de winter op het strand van Bahia de Marbella. Deze sport vereist een winderige dag en een groot deel van de kracht van het bovenlichaam. Voor de niet-ingewijden, de surfer staat vast op de verkort surfplank via voet straps en is bevestigd via een harnas met een groot windzeil. Met behulp van katrollen in elke hand om de richting van de vlieger te regelen, kan de surfer over het oppervlak van het water suizen en af en toe spectaculaire salto’s en salto ’s uitvoeren.

Kitesurfen

Paardrijden

Paardrijden

Zin om op een viervoeter op pad te gaan? Er zijn vele mogelijkheden om paarden te huren, maar ook om les te krijgen of een tour te paard te doen.

Paarden zijn een belangrijk onderdeel van de Andalusische cultuur. De Andalusische paarden komen uit de buurt van Sevilla en hebben een barok uiterlijk. Vroeger werden ze daarom veel gebruikt in circussen, maar ook werden ze vanwege hun dappere karakter veel ingezet tijdens oorlogen.

De Andalusiër is een voorouder van vele Europese paarden, waaronder het Friese paard. Het Andalusische paard is heel goed te berijden en wordt zeer veel gebruikt voor dressuurwedstrijden, bij stierengevechten en in films, maar ook voor vele paardrijtours en -lessen in het gebied. Vroeger bezaten vele koningen en vorsten door heel Europa een Spaans paard, want het werd als diplomatiek hulpmiddel gebruikt door de Spaanse overheid. Door oorlog, ziekte en kruisingen in de 19e en begin 20e eeuw is het aantal Andalusiërs sterk gedaald. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 185.000 geregistreerde Andalusiërs.

Wandelen

Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen in Marbella en omgeving. Eén van de populairste wandeltochten is deze naar de top van La Concha. Op een van de hoogste punten staat “El Mirador”, waar je neer kunt kijken op een van de meest spectaculaire uitzichten van Marbella en zijn omgeving.

Wandelen

Jeep Safari

Jeep Safari

Een leuke en opwindende manier om het verborgen landschap van de Costa del Sol per Jeep te ontdekken. Deze vooraf geplande on- en off-road excursies door bochtige bergwegen bieden een adembenemend uitzicht op de kustlijn en is ideaal voor het bezoeken van de kleine dorpen in het achterland.

Kabelski in San Pedro

Gelegen aan een aantrekkelijk natuurlijk meer in Guadalmina Alta in San Pedro de Alcántara, slechts vijf minuten van  Marbella , biedt dit populaire kabelcentrum u de mogelijkheid om te waterskiën , wakeboarden of kneeboarden terwijl u aan een kabelsysteem wordt getrokken. Het kabelsysteem trekt skiërs rond het meer. Elke rit rond het meer duurt ongeveer een minuut, maar de kabel kan worden ingesteld op een snelheid die bij je past. Traag voor kinderen en beginners en sneller voor de ervaren skiër.

Kabelski in San Pedro

Vissen

Vissen

Met het hoge aantal stranden in Marbella zijn er veel plaatsen waar u kunt gaan vissen. Naast het vissen vanuit een van de havens, kunt u ook deelnemen aan een visexcursie op een boot vanuit Marbella.

Kanovaren

Kanotochten begeleide excursie op het meer van Guadalhorce, op ongeveer 1 uur rijden van Marbella en de Costa del Sol.

Kanovaren