Familie activiteiten aan de Costa del Sol

Familie activiteiten aan de Costa del Sol

10 plaatsen om te bezoeken met uw familie in Costa del Sol

Als één van de meest kindvriendelijke landen ter wereld worden kinderen in Spanje gekoesterd en geprioriteerd. De Spanjaarden zijn onvoorwaardelijk dol op kinderen. Getuige daarvan zijn het aanbod en de verscheidenheid van activiteiten die men heeft om de kleintjes voor eeuwig te laten entertainen.

Voor niet-ingewijden lijkt het erop dat Spaanse kinderen geen avondklokken of bedtijd hebben. In dit familie georiënteerde land komen late nachtwandelingen langst de promenade met kinderen vaak voor. Het is niet ongewoon om ze rond middernacht in restaurants te treffen terwijl de ouders een fles wijn afmaken.

Het klimaat is ongetwijfeld één van de hoofdredenen waarom kinderen in Spanje van een gezonde en schijnbaar gelukkige levensstijl genieten. Terwijl ouders in noordelijke streken bijvoorbeeld moeite hebben om hun kinderen de deur uit te krijgen en de frisse lucht in te gaan, brengen kinderen die zijn grootgebracht aan de Costa del Sol veel van hun tijd buitenshuis door. Er is strand en zee, zwembaden en speeltuinen, waterparken, pretparken en eindeloze sportmogelijkheden.

kinderen jongen zee

Uw kinderen zullen uw de rest van hun dagen bedanken
voor uw beslissing om naar hier te verhuizen!

Het Strand

Zonder toegangsprijzen of wachtrijen zijn de stranden van de Costa del Sol een bundeling van plezier voor uw kinderen. Het strand met zee en zon is het perfecte alternatief indien u niet in de stemming bent om een pretpart te bezoeken.

Het strand

Waterparken

Waterparken

Er is keuze uit twee indrukwekkende waterparken om te stoeien aan de kust:

Aqualand Torremolinos: één van de grootste van Europa met meer dan 70.000m² aan spannende glijbanen en attracties, als ook verschillende jacuzzi zwembaden om te ontspannen en uw kalmte te herwinnen. Het park beschikt over eetgelegenheden maar biedt bezoekers ook de mogelijkheid om hun eigen picknick mee te nemen.

Parque Acuatico in Mijas: is de kleinste van de twee. Er zijn in totaal vijf waterglijbanen. Voor oudere kinderen houden de Kamikaze, de Labyrinth Slides en de Body Ski ze bezig, terwijl het Lizard Island en Kiddie Slide beide gericht zijn op de jongere leden van het gezin. Andere bezienswaardigheden zijn minigolf, een klimmuur en meerdere jacuzzi’s. Net als bij de andere parken zijn er ook grote picknickplaatsen en tuinen.

Themaparken

De Costa del Sol heeft een grote verscheidenheid aan parken met een eigen thema. Van dieren en zeeleven tot meer traditionele parkattracties die entertainment bieden voor alle leden van het gezin.

Selwo Aventura: Dit safari- en avonturenpark van één miljoen vierkante meter tussen Marbella en Estepona heeft meer dan 2000 exotische dieren, waaronder leeuwen en olifanten die semi-vrij rondzwerven.

Selwo Aventura

Sea Life Benalmádena: Middenin het centrum van Benalmádena, aan de Puerto Marina haven, nodigt het Sea Life aquarium uit tot bezoek. Het biedt een verrassende blik op de schatten van de zee. U kunt haast geen zeedier bedenken of het is er te bewonderen!

Het unieke interactieve aquarium neemt de bezoekers mee op een reis door de wereld van kleurrijke vissen, zeepaardjes die plots wegschieten en dan weer bevriezen, trotse palingen en traag zwemmende zeeschildpadden, om er maar enkele te noemen.

Naast de vele vissen zijn er schelpdieren in alle soorten en maten, octopussen en andere koppotigen. Vooral de kwallen en grote haaien maken indruk en de twee schattige otters, Oscar en Maya, zijn ook erg leuk om te zien!

Crocodile Park: Een avontuur waarbij u meer dan 200 krokodillen en andere reptielen kunt observeren, van baby’s tot de reuzen van de Nijl.

Benalmádena Butterfly Park: Gelegen nabij een imposante boeddhistische tempel, biedt het de bezoekers de mogelijkheid om te wandelen tussen meer dan 1.500 exotische vlinders van over de hele wereld terwijl ze vrij rondvliegen in een tropisch paradijs met watervallen en een overvloed aan kleurrijke bloemen.

Tivoli World: Een amusementspark omringd door prachtige fonteinen en tuinen, waar u kunt genieten van klassieke ritten samen met moderne ingenieuze ritten van de laatste generatie. Elk familielid beleeft zijn eigen avontuur.

Selwo Marina: Deze kleinere broer van Selwo Aventura heeft alle dingen in het water. Het indrukwekkende centrum voor zeedieren ligt in Benalmádena en biedt live dolfijnenshows.

Teleférico Benalmádena: Nog een geweldig familie-uitje. De kabelbaan neemt u mee vanuit de stad, over de drukke N340 snelweg naar de top van de berg Calamorro. Aan de top, naast de verbazingwekkende vergezichten, is er een café met koele drankjes, wandelroutes voor de meer avontuurlijke, een openlucht planetarium en een roofvogel tentoonstelling.

Teleférico Benalmádena

Lobo Park: Dit uniek themapark, verscholen in een 40 hectare prachtig ongerept natuurgebied op 8km van Antequera, dompelt u onder in de wereld van de wolf. Er zijn 4 verschillende soorten wolven te zien, waaronder de Iberische wolf in een semi-natuurlijk habitat. De gidsen (Engels sprekende beschikbaar) geven u tijdens de begeleide wandeling door de mooie natuur uitleg over deze statige wilde dieren.

Er zijn observatieplatforms waar u in nauw contact komt met de Wolfen. De voedertijd is fascinerend. Er zijn eveneens nachtelijke tochten waarbij u de wolven kunt horen huilen. Er is ook een kinderboerderij aanwezig met andere dieren. Aanrader is het restaurant met uitzicht op El Torcal. Kortom een leuke educatieve uitstap met gezin.